Blog

Marea frică a persoanelor care dezbat dacă să-și facă sau nu o operație estetică este aceea că, odată intrate în acest joc al schimbărilor, vor dori să facă din ce în ce mai multe astfel de schimbări la corpul lor. În final, teama principală este aceea că, după atât de multe schimbări, nu se vor mai identifica cu ceea ce au fost înainte. Complet greșit! Fiindcă o operație estetică nu este o catastrofă, dacă știi să apelezi cu înțelepciune la bisturiu și nu depășești limita.

Totuși, care este această ”limitare” și ce presupune ea? Adevărul este că limitele se diferențiază de la caz la caz, în funcție de problemele pe care le are respectiva persoană. Totuși, atunci când vrei să îți impui un standard pe care să nu-l depășești după ce-ți faci câteva operații estetice, iată ce trebuie să ai în vedere:

  • Consultă-te cu medicul specialist - toate acele cazuri care ilustrează perfect sintagma ”prea mult” sunt exemple de persoane care nu s-au consultat cu medicul estetician, ci au ales să facă schimbările pe care le-au considerat corecte, deși ele le-au transformat complet și nefericit corpul. Vorbim, evident, de prea mult silicon la nivelul bustului, sau chiar prea mult acid în buze. Dacă vrei ca rezultatul final să fie unul plăcut ochiului, să se potrivească perfect conformației tale și să nu atragă atenția în mod negativ, sfatul nostru este să te consulți cu mediul specialist și să iei în calcul ceea ce-ți spune el. O discuție lungă, unde el expune toate elementele problemei, iar tu îi comunici ce rezultatea ai vrea să obții, este cel mai eficient mod de a ajunge, la final, la un rezultat mulțumitor. 
  • Alege să te simți bine în pielea ta - limitarea la un anumit număr de operații estetice este o greșeală, fiindcă niciodată nu ar trebui să-ți impui cât sau ce să modifici pentru a te simți bine în corpul tău. Dacă schimbarea este ceea ce ai nevoie pentru a-ți recăpăta încrederea în tine, atunci nu ezita și apelează la bisturiu pentru a corecta micile imperfecțiuni. Limitarea vine, mai degrabă, la nivelul formei sau modului în care vor fi efectuate operațiile. Spre exemplu, în cazul implanturilor mamare, s-ar putea ca o anumită formă de sân să nu ți se potrivească prea bine, dar s-ar putea ca o altă formă să fie perfectă pentru corpul tău. Secretul, în acest caz, este calitate, nu cantitate!
  • Nu ține seama de ceea ce spun alții - nu lua în seamă ceea ce-ți spun cei din jurul tău, pentru că uneori părerile lor refletă frustrări interioare și imposibilitatea de a face un pas atât de important cum este cel al unei operații estetice. Vrei să-ți faci o rinoplastie, iar cunoscuții te avertizează că această schimbare te va face să arăți mult prea diferit? Diferențe majore nu vor fi, nici pe departe. Fiindcă tu vei fi tot aceeași persoană, dar cu o imagine îmbunătățită - mai frumoasă și mai plină de încredere.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.