Blog

A merge la chirurg să-ți faci o operație estetică este o adevărată provocare dacă ești una dintre persoanele cu teamă de operații. Frica nu este un lucru de care să te facă să renunți la a avea o nouă imagine, mai ales dacă apelezi la o clinică profesionistă de chirurgie estetică. Îți prezentăm astăzi top 3 mituri despre operațiile estetice, acel gen de ”adevăruri” pe care nu ar trebui să le iei în considerare atunci când ai de luat o decizie atât de importantă pentru viața ta.

 

În cabinetul nostru au ajuns zeci de persoane sperate de gândul unei operații chirurgicale, neștiind ce presupune aceasta și cum le-ar putea ajuta concret să-și rezolve problemele, fără a provoca altete suplimentare. Le-am calmat și consiliat, oferindu-le informațiile de care auveau atât de mare nevoie. Teama de bisturiu, de răni deschise și de eventuale complicații nu își are locul într-o clinică de chirurgie estetică! Iată de ce nu ar trebui să-ți provoace nici ție frică o operație estetică:

 

  • Tehnologiile noi și aparatura de calitate previn potențialele erori - o clinică modernă de chirurgie estetică va fi întotdeauna dotată cu aparatură de calitate și tehnologii noi, pentru a diminua riscurile operațiilor. Evident, toate sunt gestionate de un personal calificat, cu vastă experiență în domeniu și cu multe proceduri chirurgicale reușite la activ. Nu va trebui să-ți fie teamă, deci, că operația ta nu se va desfășura conform ultimelor standarde în vigoare. Sunt 99,99% șanse ca intervenția pe care o faci să fie un succes, pentru că de cele mai multe ori complicațiile apar doar atunci când nu respecți procedurile de reucperare indicate de doctor.

 

  • Găsești consiliere pre și post operație la medicul tău - specialistul în chirurgie este mai mult decât un simplu doctor. El îți va fi sprijin și consilier pe toată durata procesului pe care o operație chirurgicală îl presupune, pornind de la stabilirea tuturor detaliilor acesteia și până la perioada de recuperare. Întreabă-l tot ceea ce te nedumerește, caută să te informezi și să afli cât mai multe sfaturi de la el, iar operația ta de rinoplastie, mărire de sâni, mărire de buze, sau altele asemenea, va fi o reușită.

 

  • Riscuri minime de eșec, dacă respecți ceea ce se recomandă - ai auzit de câteva cazuri extrem de mediatizate, în care anumite persoane se plâng de eșecul operațiilor estetice pe care le-au făcut? Acest lucru nu ar trebui să te alarmaze, deoarece există un adevăr ascuns în spatele lucrurilor pe care le menționează ele. Operația estetică presupune o pregătire prealabilă și o recuperare făcută cu grijă și multă atenție. Renunțarea la fumat, reducerea efortului fizic și o alimentație corectă sunt doar câteva dintre lucrurile pe care va trebui să le faci, dacă vrei să te operezi. În schimb, nerespectarea indicațiilor medicului aduce după sine consecințe. Acelea sunt așa zisele ”erori” medicale, niciecum ineficiența chirurgului, ci o problemă la nivelul respectării regulilor de către pacient.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.