Blog

A fuma înainte sau după ce ți-ai făcut o operație estetică este genul de lucru absolut exclus din ecuație, dacă îți dorești o ca rezultatele procedurilor estetice să aibă rezultate pozitive. Fumatul îngreunează recuperarea după operație, deoarece nu îi permite pacientei sau pacientului în cauză să respire în mod corespunzător. Tocmai de aceea, în funcție de procedura pentru care optezi, medicul s-ar putea să-ți recomande o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, în care să excluzi fumatul din viața ta.

Pentru o persoană care are acest viciu de când se știe, renunțarea la fumat ar putea inclina balanța cu privire la a face sau nu o operație estetică. Dacă vrei să scapi cu orice preț de acele lucruri care-ți provoacă neîncredere la nivelul aspectului fizic, atunci probabil că vei face efortul de a renunța la tutun cel puțin pentru o vreme. Dacă în schimb nu ai suficientă motivație să schimbi ceva majori la înfățișarea ta și te legi de orice motiv pentru a face un pas înapoi, s-ar putea ca fumatul să fie motivul pentru nu vei face prea curând o operație.

Iată, totuși, o serie de recomandări pe care medicul estetician ți le va da cu privire la fumatul înainte și după o operație de chirurgie estetică:

  • Renunțarea se face doar pe o anumită perioadă de timp - trebuie să știi, din start, că renunțarea la tutun se face pe o perioadă anume de timp, atât înainte, cât și după respectiva operație. Fie ea rinoplastie, mărire de sâni, otoplastie, sau orice alt gen de procedură chirurgicală, fiecare presupune o pregătire anume și o recuperare diferită. Privește renunțarea la tutun ca parte a dietei pe care va trebui s-o ții în unele dintre cazuri. Spre exemplu, pentru o lipoaspirație eficientă, va trebui să ai un regim alimentar și fizic potrivite, pentru cu câteva zile înainte de operația propriu-zisă, tocmai pentru a nu exista complicații în momentul recuperării post-operatorie.
  • Privește acest lucru ca pe o oportunitate de a schimba ceva - ți s-a spus că trebuie să renunți pentru 2-3 săptămâni la fumat, iar după calculele medicului, refacerea va dura și ea tot pe atât? Profită de ocazie pentru a schimba ceva la tine și la nivel mental. Fumatul este un viciu de care ai putea scăpa cu ușurință, în astfel de situații. Și nu doar pe termen scurt, pentru câteva sâptămâni, ci chiar definitiv. Privește renunțarea ocazională ca pe momentul cheie pentru adoptarea unui set nou de reguli, în care fumatul dimineață, la prânz și seara nu este inclus. Vei vedea schimbări majore la nivelul sistemului respirator și nu numai, iar corpul tău îți va mulțumi înzecit pentru această îmbunătățire.
  • Fă compromisuri dacă vrei să ai o înfățișare perfectă - dacă psihic ți se pare dificil să te gândești că vor trece zilele fără ca tu să fumezi, privește problema dintr-o cu totul altă perspectivă. Nu-i așa că ți-ai dori ca toată lumea să te admire pentru noua pereche de sâni, potriviți conformației tale? Nu-i așa că te-ai săturat să fii complexat permanent de nasul mult prea deformat? Fă un compromis și renunță temporar la ceva ce oricum nu-ți face bine, pentru a deveni o cu totul altă persoană, cu o înfățișare fără cusur.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.