contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Atunci când iau pentru prima dată în calcul opțiunea unei operații estetice, mulți dintre viitorii noștri pacienți nici măcar nu conștientizează cu adevărat ceea ce implică o astfel de procedură, ci mai degrabă privesc către punctul final al întregii situații - rezultatele. Logica nu este nici pe departe una rea, deși trebuie luate în calcul o mulțime de alte elemente pe care acest gen de operație le presupune. 

Nu e de mirare că, deseori, ei ajung în cabinetul specialistului în chirurgie estetică fără prea multe informații concrete sau coerente, ci cu dorința arzătoare de a schimba ceva și cu un model ”de urmat”, de cele mai multe ori o fotografie cu o operație a unei persoane cunoscute sau a unei vedete, de care doresc la rândul său să beneficieze. Aici intervine o primă schimbare, deoarece o operație estetică diferă de la caz la caz, motiv pentru care și rezultatele au o altă formă, de cele mai multe ori. Apar întrebările ”când?” și ”cum?”, la care cel mai în măsură să-ți răspundă este medicul estetician. Iată de ce este importantă comunicarea cu acesta, pe toată perioada desfășurării operației tale:

  • Soluțile aplicate într-un alt caz despre care ai auzit, s-ar putea să nu ți se potrivească și ție - cele două întrebări: ”cum?” și ”când?” sunt, cu siguranță, două dintre cele mai frecvente cuvinte pe care primele conversații dintre tine și medicul chirurg le vor conține. E de la sine înțeles că vrei rezultate rapide și vrei să știi cum pot fi ele obținute, dar trebui să înțelegi un lucru foarte important: totul depinde în mare măsură de tine și de corpul tău. Pentru că fiecare pacient are propriul său mod de recuperare, mai rapid sau mai lung, plus o mulțime de alte lucruri diferite la nivel de proceduri aplicate sau durată. 
  • Nu depăși limita realului încercând să înlocuiești imperfecțiunile cu ceva și mai urât - da, chirurgia estetică poate fi soluția salvatoare pentru imperfecțiunile tale, dar este important să conștientizezi că există o limită inclusiv în acest sens. Nu insista pe o anumită procedură, dacă doctorul îți recomandă ceva diferit, care să-i avantajeze mult mai mult fizicul. Spre exemplu, în cazul silicoanelor, există forme și mărimi diferite, care și se pot potrivi sau nu, în funcție de anatomia corpului și de alte astfel de aspecte. Fă din chirurgia estetică o soluție reală pentru problemele tale, acceptând sfaturile medicului specialist și optând pentru cele recomandate de acesta.
  • Comunicarea este cheia celor mai eficiente și rapide rezultate, inclusiv pentru cele estetice - exact ca în oricare alt domeniu, inclusiv în cazul unei operații estetice comunicarea joacă cel mai important rol. Este important să păstrezi o conversație coerentă cu medicul tău, unde ambele părți să-și dea cu părerea asupra celor mai bune opțiuni pentru înfățișarea ta. Doar în acest mod poți afla rapid și sigur când și cum chirurgia estetică îți va ”salva” înfățișarea și te va transforma într-o nouă persoană, lipsită de imperfecțiuni!

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.