Blog

Deseori, ideea de a face o operație estetică este îndelung dezbătută în interiorul familiei, pentru că deși tu ești cea care se va bucura de beneficiile obținute, toți simt nevoia să-și dea cu părerea. Discuțiile avansează într-atât de mult încât s-ar putea ca, descoperind toate fricile pe care cei din jurul tău le au cu privire la operații, ideile lor să te întoarcă și pe tine din drum. În definitiv, este sau nu operația estetică o idee bună pentru tine?

Oameni fiind, ne confruntăm cu diferite frici. Mai mici sau mai mari, toate se rezumă la un singur lucru: teama de neprevăzut. Sentimentul este similar și în cazul operațiilor, deoarece există acel ”dacă” pe care îl luăm în calcul ori de câte ori ne pregătim să facem un pas important în viață. Dezbaterea deciziei de a-ți face o operație, fie ea estetică sau de orice alt gen, implică absolut toate nesiguranțele cunoștințelor tale. Tocmai de aceea, primul și cel mai important motiv care te va ghida către o schimbare trebuie să fii tu, nimeni altcineva.

Iată câteva întrebări pe care trebuie să le ai în vedere, înainte de a decide dacă o schimbare de ordin estetic este sau nu potrivită:

  • Contează sau nu ceea ce spun alții? Se spune că deciziile importante în viață trebuie să le luăm de unii singuri. Într-adevăr, un sfat părintesc este întotdeauna de apreciat, mai ales că el denotă interes și grijă din partea respectivei persoane. Nu le permite celor din jurul tău să depășească limita. În definitiv, bune sau nu, schimbările făcute au cel mai mare impact asupra ta, așa că ești singura persoană care trebuie să fie cu adevărat connvinsă de decizia luată. Ține cont de ce se vorbește în jurul tău, dar nu te lăsa influențată. Dacă simți că o rinoplastie, o mărire de sâni sau o liposucție te va face să-ți recapeți zâmbetul, atunci ai deja răspunsul. Părerile celorlalți nu ar trebui să mai conteze, mai ales că ei nu au trăit în pielea ta și nu s-au confruntat cu nesiguranțele provocate de aspectul fizic, așa cum ai făcut-o tu. 
  • Vrei cu adevărat să faci asta? Principala întrebare pe care ar trebui să ți-o pui, înainte de a decide dacă este sau nu momentul unei operații estetice, este tocmai aceasta. A venit timpul să schimbi ceva și să lași în urmă trecutul, sau încă mai poți trăi ascunzându-ți imperfecțiunile sub straturi de machiaj ori haine largi? Tu decizi dacă operație merită cu adevărat a fi făcut. Puterea stă în mâinile tale și ești cea mai în măsură persoană să decizi când a sosit momentul oportun pentru ceva măreț.
  • Cum va arăta viața după decizia finală? Fă un exercițiu de imaginație și gândește-te puțin la cum va arăta viața ta după o operație estetică. Apoi imaginează-ți viitorul fără această schimbare și pune cele două imagini în paralel. Care poveste îți surâde mai mult? Preferi o viață lipsită de sare și piper, în care vei continua să-ți ascunzi imperfecțiunile estetice și să te temi de interacțiunea cu cei din jur? Sau ți-ar plăcea mai mult o viață complet schimbată, unde grijile trecutului vor rămâne în urmă, în cabinetul medicului estetician. Decizia e a ta, iar noi te așteptăm la Clinica Estet Laser oricând ajungi la concluzia că trebuie să pui punct problemelor de ordin estetic!

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.