contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Numărul de operații estetice a crescut în ultimii ani la nivel mondial, tot mai mulți dorind o îmbunătățire a aspectului fizic. Și ca orice altă operație prezintă un risc pentru pacient. Astfel că, să ai anumite îndoieli înainte de o operație este perfect normal. De aceea este foarte important să ții cont de anumite aspecte înainte de a intra în sala de operații, definitorii pentru succesul intervenției.

Luarea deciziei de a efectua o schimbare estetică drastică este ceva foarte personal, iar în mod fundamental, ar trebui să faci această schimbare pentru tine și niciodată prin presiuni sociale sau prin recomandări din partea altor persoane. Prin urmare, dacă intenționezi să faci o astfel de intervenție sau cunoștii pe cineva care o va face, este esențial să ții cont de următoarele sfaturi:

Evaluează cu atenție dacă ai nevoie de intervenție chirurgicală – În cele mai multe dintre cazuri sunt necesare intervenții chirurgicale estetice pentru a corecta defectele fizice care generează complexe sau care prezintă cu adevărat un impediment. Cu toate acestea, multe din procedurile medicale specifice sunt efectuate deși nu sunt cu adevărat necesare. Altfe spus, pacienții intră în sala de operație numai pentru un capriciu. Ține cont că perioada de recuperare prezintă un moment ușor dificil pentru fizicul tău și nu merită să suferi fără un motiv bine întemeiat!

Caută informații direct de la medic - Încrederea în chirurgul care îți va aplica operația este esențială pentru a obține un rezultat satisfăcător. Pune-I toate întrebările și fă tot posibilul să găsești răspunsurile de care ai nevoie înainte de operație, astfel încât să înțelegi ce implică acea intervenție, ce riscuri prezintă și ce implică perioada de recuperare ulterioară. Lasă-te sfătuit de către un profesinist!

Fă-ți examinări medicale înainte de operație - Înainte de a intra în camera de operație, există o serie de teste care trebuie efectuată pentru a evalua starea ta de sănătate. Aceste examinări le vor oferi medicilor toate informațiile necesare pentru a începe toate procedurile, în siguranță. Este necesar ca medicii să știe starea ta de sănătate și alergiile de care suferi, înainte de a începe o intervenție chirurgicală, deoarece unele boli pot ridica riscul operației.

 

Despre îngrijirea înainte și după operație 

Cu o săptămână înainte de operație, încearcă să ai un regim alimentar sănătos, consumând multe lichide și fără obiceiuri dăunătoare precum fumatul, alcoolul etc. Este important să știi cum va decurge îngrijirea postoperatorie, astfel încât să ai cunoștință. Astfel că, înainte de operație, este recomandat ca medicii să-ți spună care sunt efectele de după operație și despre durerile pe care le vei simți în stadiul de recuperare. De asemenea, te va informa despre alimentele pe care le poți consuma în zilele următoare procedurii.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.