Blog

Operațiile estetice au evoluat de la un an la altul și a avut un impact major peste tot în lume. Vedem tot mai multe imagini și filme cu vedete ale căror corpuri sunt parcă sculptate, lipsite de imperfecțiuni. Tinerii sunt cei mai atrași de aceste înfățișări perfecte, dornici parcă să copieze și ei aspecte desprinse din cele mai spectaculoase înfățișări. Astfel, ajung să vrea să treacă prin astfel de intervenții încă de la vârste fragede, chiar imediat după împlinirea primilor 18 ani de viață. Și oricând de mult ar insista părinții, decizia e greu de schimbat, dorința arzătoare de a scăpa de imperfecțiuni fiind mult prea mare pentru a fi oprită. 

Nu ești singurul dintre părinții care întâmpină astfel de probleme, subiectul fiind din ce în ce mai dezbătut, de la an la an, de tot mai mulți părinți și adolescenți aproape de vârsta majoratului. Pentru tinerii adolescenți, operația estetică a devenit la fel de necesară precum este carnetul de conducere, foarte puțini fiind cei care nu și-ar dori să le aibă pe ambele. Refuzul nu este o opțiune, mai ales la o vârstă la care copilul, devenit adolescent, crede că poate lua singur deciziile și va dori din ce în ce mai intens acest lucru, dacă i se va refuza din start. Așadar, este momentul să te informezi cu privire la potențialele riscuri, la ce se poate întâmpla și la care sunt recomandările cele mai bune pe care să le iei în seamă. Pune această intervenție ca o prioritate în viețile voastre și tratați subiectul sub semnul întrebării, până ajungeți la o concluzi mulțumitoare pentru ambele părți.

  • Operația estetică este o soluție de urgență, nicidecum un moft - Operațiile estetice NU sunt un simplu produs care poate fi dăruit, mai ales când la mijloc este voba de un copil care abia s-a oprit din creștere. Prin urmare, toate intervențiile chirurgicale asupra unui minor se vor face numai sub recomandări medicale și numai dacă reprezintă o necesitate reală, spre exemplu o malformație din naștere, neapărat de rezolvat prin ghirurgie estetică. Informează-te alături de copilul tău și descoperiți împreună potențialele repercursiuni pe care o astfel de intervenție le poate avea. Vârsta de 18 ani este cea recomandată pentru schimbări majore de ordin estetic, dar există și situații în care se pot face excepții. Cel mai bine programați o întâlnire cu specialistul estetician și stabiliți împreună perioada optimă pentru o astfel de intervenție.
  • Pregătirea înainte de operație, un motiv de renunțare – Pentru a trece cu brio peste o intervenție de acest gen, este nevoie de mult control de sine, încredere și determinare, lucruri pe care nici măcar un adult în toată firea nu le poate stăpâni pe deplin uneori. Adolescentul va trece printr-un proces derulat în mai multe etape: verificarea istoricului clinic, examenul fizic, teste complementare, discuții prealabile lungi și foarte obositoare, în cele din urmă ajungându-se la executarea operației. Lucrurile discutate în cabinetul doctorului l-ar putea descuraja și l-ar putea întoarce din drum. Este ideal să-i încurajăm pe copii, astfel încât să beneficieze de tot ceea ce-și doresc, dar până într-un anumit punct. Dacă tu consideri că această intervenție nu este absolut necesară, nu-i impune să nu o facă, dar asistă alături de el la consultațiile cu doctorul. Discutați și analizați împreună situația, pentru că doar sfătuindu-l va ajunge să înțeleagă dacă această operație îi va fi sau nu benefică, definitorie pentru viitorul adult în care este pe punctul de a se transforma.
  • Operarea nu reprezintă finalul relației dintre medic și pacient – Presupunând că intervenția a avut în cele din urmă loc, fiind una absolut necesară pentru ca tânărul major să se poată integra în societate fără a se simți prost cu privire la aspectul său fizic, asta nu înseamnă că lucrurile se opresc aici. Odată încheiată operația și perioada de recuperare, pacientul va trebui să vină la control în mod periodic, pentru o scurtă perioadă de timp. Fiind vorba despre vârsta adolescenței, s-ar putea ca acesta să nu țină prea mare cont de sfaturile medicului, sau să considere că nu este absolut necesar să respecte cu strictețe toate indicațiile primite. Datoria de părinte este aceea de a verifica modul în care decurge recuperarea, una dintre sarcinile principale impuse unui părinte al cărui copil adolescent tocmai a trecut printr-o intervenție de acest gen este să se asigure că acesta vizitează doctorul ori de câte ori este necesar, pentru o recuperare optimă.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.