Blog

Simbol al feminității, sânii sunt cea mai importantă parte a corpului unei femei. Din ce în ce mai puține femei sunt fericite de aspectul lor și preferă să treacă prin intervenții chirurgicale, cu scopul de a elimina aspectele considerate inestetice, situație care apare la diferite vârste și în diferite condiții. Din acest motiv, în ultimele două decenii, numărul femeilor care au suferit intervenții chirurgicale de implant mamar a crescut substanțial, astfel încât, în prezent, implanturile cu silicon sunt una dintre cele utilizate tehnici de remodelare corporală. 

Implantul mamar este o schimbare majoră pentru aspectul tău fizic, astfel că este important ca înainte de luarea unei decizii, să ții cont de anumite aspect, precum:

  • Implanturile mamare, indiferent de tipul acestora, nu sunt permanente, fiind necesară înlocuirea lor la un moment dat al vieții. Acestea sunt făcute să dureze o perioadă îndelungată, însă cu toate acestea, se recomandă ca după aproximativ 10 ani, pacienta să fie supus unui RMN pentru a vedea dacă implantul este în stare bună. În cazul în care apar complicații, este necesară o nouă intervenție chirurgicală. Altfel spus, durata de viață a implanturilor mamare variază în funcție de persoană și nu poate fi anticipată. Așadar, fiecare persoană cu implanturi mamare se va confrunta cu intervenții chirurgicale suplimentare și perioada în care acestea vor avea loc variază de la caz la caz. De asemenea, pacienții pot solicit intervenții chirurgicale suplimentare pentru a modifica rezultatul estetic, cum ar fi dimensiunea sau forma implaturilor.
  • Odată dezvoltată complet atonomia, o femeie poate recurge la o astfel de intervenție. Prin urmare, se poate opta pentru aplicarea de implanturi mamare încă de la vârsta de 18 ani. Vârsta potrivită pentru efectuarea operației de augmentare a sânilor este cea în care pieptul pacientului s-a dezvoltat pe deplin. Cu toate acestea, cei mai mulți medici și specialiști recomandă ca pacientul să aștepte cel puțin până la vârsta de 20 ani, pentru stabilitatea emoțională pe care acesta o poate atinge din acel moment.
  • Explozia implanturilor mamare în timpul unui zbor a devenit un mit în adevăratul sens al cuvântului! Ei bine, NU, nu pot exploda! Dovada este una simplă, in fiecare zi, mii de femei care poartă proteze de sân zburând cu avioane sau elicoptere în maximă siguranță. Rezistența acestor implanturi la schimbări abrupte ale presiunii atmosferice sau ale impactului este superioară oricărui organ din corpul uman, ceea ce garantează rezistența acestora. După cât timp de la operație se poate urca într-un avion? Timpul de așteptare pentru a zbura cu avionul este determinat de recuperarea de după intervenția chirurgicală, în funcție de indicațiile medicului.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.