Blog

Nu este nicun secret faptul că vitaminele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, a sistemului imunitar, dar și pentru a oferi elasticitate pielii. Pentru a-i păstra sănătatea și frumusețea, corpul tău are nevoie de o serie de substanțe nutritive, care te ajută să regenerezi celulele pielii, împiedicând astfel, apariția ridurilor și a petelor inestetice. De altfel, vitaminele sunt recomandate în scop estetic, fiind cele care pot susție organismul atunci când trece printr-o procedură chirurgicală în salonul medicului estetician. Fie că este vorba despre o operație care implică bisturiul, fie că este o procedură non-invazivă, spre exemplu cea de mărire a buzelor, vitaminele sunt cele care se vor regăsi cu siguranță pe lista lucrurilor recomandate de doctor, de consumat pe perioada recuperării.

Pielea ta luptă zilnic cu radicalii liberi, iar vitaminele sunt un supliment perfect pentru regenerarea și hrănirea ei. Așadar, iată 3 vitamine importante pentru a îmbunătăți și pentru a menține aspectul estetic al pielii tale:

  • Vitamina A – Această vitamină ajută la creșterea și repararea țesuturilor corpului, precum și la menținerea pielii sănătoase, oferind pigmentație și fermitate. De asemenea, stimulează producerea de celule noi, din straturile interioare ale pielii și accelerează detașarea celor vechi, atenuând apariția ridurilor. Menționăm că vitamina A este un nutrient de origine animală și se găsește în forma sa completă în uleiuri de origine animală, în unt, gălbenuș de ou, lapte și carne, în special ficat, dar și pește.
  • Vitamina B7 – Cunoscută și sub denumirea de biotină, aceasta poate spori frumusețea mult mai mult decât cele mai scumpe produse cosmetice de pe piață, manifestându-se atât în aspectul pielii și a părului, ci și în energia metabolismului. Cele mai bune surse naturale de biotină sunt prezente în următoarele alimente: carnea de pasăre, în special în organe, lactatele, peştele, fructele proaspete şi uscate, legumele și ovăzul.
  • Vitamina E - Vitamina E are capacitatea de a restaura, hidratând pielea uscată și revitalizând-o. În timp ce hidratează, aceasta curăță ridurile și oferă elasticitate pielii, stimulând producerea de collagen. Totodată, are și proprietăți puternice de curățare, astfel încât este utilă pentru îndepărtarea impurităților de pe piele. Fiind un antioxidant, accelerează procesul de vindecare și împiedică cicatricile să devină permanente. Fiind aplicat pe orice cicatrice veche, această vitamină o estompează, reparând țesuturile. Alimentele bogate în vitamina E sunt floarea soarelui, germenii de grâu și uleiul de măsline, gălbenușurile de ou, boabele integrale, legumele, nucile, peștele și carnea.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.