contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

De la începuturi, societatea a determinat care este prototipul fizic acceptat drept sinonim al frumuseții. Această "imagine perfectă" a variat de-a lungul veacurilor, viziunea mass-mediei, a publicității și a produselor de pe piață, influențând pe zi ce trece definiția reală a frumosului. Mass-media bombardează publicul cu imagini ale perfecțiunii și servesc drept referință pentru omenire, determinând cât mai multe persoane să facă tot posibilul pentru a face parte din lumea celor perfecți. Din acest motiv, estetica, frumusețea și îngrijirea imaginii sunt adesea, la limita a ceea ce este permis. Prin urmare, medicii esteticieni trebuie să pună frânele necesare, astfel încât situația să nu scape de sub control.

Tulburarea dismorfică corporală este o boală psihică care se manifestă ca o preocupare excesivă pentru un defect fizic existent sau chiar imaginar. Așadar, cei care suferă de această boală vor apela în mod repetitive la proceduri chirurgicale repetitive cu scopul de a obține "perfecțiunea" corpului lor. Cu toate acestea, ei nu vor ieși niciodată din ciclul schimbărilor estetice deoarece nu vor fi niciodată mulțumiți de rezultate. Datorită acestor situații din ce în ce mai întâlnite, este important ca înaintea unor operații care implică o schimbare mai mult sau mai puțin drastică, să se țină cont de următoarele:

  • Înainte de orice intervenție chirurgicală este important să se efectueze un examen psihologic pentru a determina dacă este recomandat ca pacientul are gândirea potrivită care să-i permite să intre în acea operație sau nu;
  • O intervenție chirurgicală deloc necesară este oprită de către medicul estetician;
  • Înainte de a apela la schimbarea aspectului fizic prin operații, se recomandă activitățile fizice sau tratamentele neinvazive, acolo unde există posibilitatea.

Granița dintre bine și rău este senzația de mulțumire a pacientului în urma operației realizate. În cazul în care apar cazuri în care încă există dorința unor schimbări estetice repetitive, medicul specialist are obligația de a pune STOP.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.