contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Din ce în ce mai multe vedete apar pe sticlă complet recuperate, într-o formă fizică de excepție, la scurt timp după naștere. Parcă trupurile proaspetelor mămici nu țin seama de schimbările care apar din timpul sarcinii: fără vergeturi sau celulită, nici măcar piele lăsată. Cum au reușit? Care este marele secret? Dieta sănătoasă din timpul sarcinii și nimeni alta decât abdominoplastia! Este o intervenție chirurgicală estetică care constă în îndepărtarea excesului de piele și grăsime și ajută la recuperarea în totalitate a femeilor care au trecut prin mai multe sarcini.

Femeile cu sarcini multiple prezintă adesea modificări ale excesului de piele și grăsime la nivelul abdomenului și nu numai. Ei bine, toate aceste modificări inestetice pot fi „reparate” într-o clipită. O astfel de operația durează de obicei între 2 și 4 ore și este aproape întotdeauna efectuată sub anestezie generală. Prin această intervenție, se îndepărtează excesul de piele și de grăsime din abdomen, reconstruind peretele abdominal. Recuperarea totală a intervenției chirurgicale durează în medie între 2 și 3 luni și necesită îngrijirea continua. Este fundamental evitarea eforturilor fizice de orice fel și utilizarea unui brâu abdominal.

Abdominoplastie afectează viitoarea sarcină?

În general, nu se recomandă să se efectueze o astfel de chirurgie atunci când există dorința și intenția de a rămâne gravidă din nou. Abdominoplastia este o operație la care multe femei apelează după ce au fost mame și nu înainte, tocmai pentru a elimina orice urmă lăsată de sarcină. O persoană care a trecut printr-o astfel de intervenție este mult mai predispusă la formarea de vergeturi, datorită extragerii de piele și, prin urmare, se recomandă ca femeia să nu ia în greutate mai mult de 12 kg în timpul sarcinii.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.