contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Celulita este marele inamic al siluetei bine definite, motiv pentru care multe femei sunt reticente în a-și arăta picioarele, în special pe perioada primăverii și a verii. Este una dintre cele mai frecvente probleme estetice, studii recente arătând că afectează 1 femeie din 4. 


Efectul de coaja de portocală apare sub piele, la un nivel superior și vizibil, fiind extrem de inestetică. În general, celulita apare pe coapse, burtă sau brațe, iar pentru a fi evitată sau mai bine spus, pentru a preveni apariția „inamicului”, trebuie ținut cont de următoarele:

  • Fructe și legume: Sunt alimente cu un conținut bogat în antioxidanți. Mâncarea sănătoasă este esențială pentru a avea grijă de tine atât din punct de vedere al sănătății cât și din punct de vedere al aspectului fizic. Reușita constă într-o dietă variată și echilibrată, fără consumul excesiv de grăsimi.
  • Evită tutunul: Fumatul este o activitate ce prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor care îl practică, toate consecințele sale fiind negative. Tutunul favorizează obstrucția capilarelor venoase, sporind nenumărate probleme, printre care și pielea coajă de portocală.
  • Îndepărtează pielea moartă: Este recomandabil să efectuez o procedură de exfoliere o dată pe săptămână. Aceasta elimină celulele moarte ale pielii, făcând să pară mai suavă și mult mai luminoasă.
  • Fă cât mai multă mișcare: Stilul de viață sedentar este una dintre cauzele pentru care celulita poate fi agravată, motiv pentru care este recomandată mișcarea zilnică. Spre exemplu, sportul aerobic te ajută să tonifici și întărește mușchii, iar exercițiile fizice sunt sănătoase și necesare pentru un corp de invidiat.

În cazul în care situația este mult mai gravă, iar pe lângă celulită sunt prezente și formațiuni de țesut adipos dificil de eliminat prin sport sau activitate fizică realizată constant, există tratamente specifice pentru îmbunătățirea aspectului, cea mai eficientă dintre ele fiind liposucția sau lipoaspirația. Apelează cu încredere la ajutorul medicului estetician, pentru că alături de acesta poți găsi rețeta eficientă pentru o siluetă de invidiat.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.