contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Multe dintre temerile principale ale tinerelor care apelează sau se gândesc să apeleze la o operație de implant mamar se referă la sarcină și la posibilitatea ca, având silicon la nivelul bustului, să fie imposibilă alăptarea viitorului făt. Cu toate că la momentul intervenției poate că nu există în plan un copil, aproape orice femeie își va dori ca, la un moment dat, să devină mamă. Situația cântărește greu în contextul luării unei decizii cu privire la mărirea sâinilor prin implant cu silicon. Este acesta o piedică în alăptarea bebelușului viitor sau nu? 

Implanturile mamare sunt, de obicei, plasate sub sau peste mușchiul țesutului mamar. Mai rar, ele pot fi plasate prin axilă sau mamelon. Dar niciuna dintre aceste plasări nu va interfera cu glandele mamare și conductele care produc lapte, astfel încât "transportul" laptelui matern în zona de aspirație va fi permis. Cu toate acestea, este recomandat ca înainte de intervenția chirurgicală, să te consulți cu medicul cu privire la ce tehnică vă fi cea mai bună opțiune pentru posibila alăptare.

Poate dăuna implantul stării de sănătate a copilului?

Nu există niciun studiu care să susțină această teorie, că siliconul protezei poate dăuna copilului, nici măcar nu poate fi transmis prin lapte. Acesta este unul dintre miturile false despre care se tot vorbește. Apelând la un doctor cu experiență, capabil să realizeze operația corect și eficient, probabilitatea ca implantul să dăuneze fătului sunt minime, aproape inexistente. Nu există dovezi care să demonstreze faptul că scurgeri de silicon din implant pot ajunge la laptele matern. Chiar dacă s-ar întâmpla, efectele asupra copilului ar fi practic nule, deoarece siliconul este realizat dintr-un material perfect digerabil.

Este mai dificil să alăptezi după o reducere a sânilor?

Există și cazuri, puține la număr, în care femeile doresc o reducere a sânilor, la bază existând numeroase motivații. În acest context, excesul de glandă mamară și țesutul gras care face ca pieptul să fie prea mare și prezintă probleme este eliminat. Deoarece este necesar să se taie țesutul mamar, canalele prin care curge laptele sunt de obicei întrerupte parțial sau total, iar cicatricile interne îngreunează sau chiar împiedică alăptarea mai devreme sau mai târziu. Procedura este, deci, recomandată doar femeilor care nu se gândesc să aibă un copil, sau care sunt conștiente de consecințele pe care schimbarea le implică.

Schimbarea formei sânului va reduce cantitatea de lapte produs?

Laptele mamar este produs de o glandă din corp, sânul fiind doar zona prin care acesta este eliminat și transmis fătului. Așadar, siliconul nu are cum să infuențeze nici calitatea, nici cantitatea laptelui produs de către o femeie care tocmai a născut. Cu alte cuvinte, dacă proteza este bine plasată, adică în spatele glandei mamare, intervenția nu împiedică în mod normal alăptarea și nici nu prezintă risc pentru copil. Pentru detalii suplimentare, programează o întâlnire cu medicul estetician. Acesta îți va oferi toate răspunsurile necesare, adaptate nevoilor tale și a planurilor tale de viitor.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.