contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Sindromul Poland este o malformație sau o tulburare congenitală rară, care se manifestă prin dezvoltarea anormală a mușchilor pectorali. În mod normal, această tulburare apare pe o parte a corpului, deși nu este întotdeauna o regulă. În ciuda faptului că este congenital, sindromul nu este o boală ereditară. Nu există, de asemenea, declanșatori genetici care să ne permită să aflăm în avans dacă un copil poate dezvolta acest sindrom. Din fericire, există soluții eficiente care pot rezolva acest gen de afecțiune, care poate apărea la femei și bărbați deopotrivă!

Chirurgia estetică – Soluția pentru corectarea malfomației

În mod frecvent, femeile sunt cele care de obicei, ies în căutarea soluțiilor pentru creșterea sau dezvoltarea anormală pe care le prezintă, deoarece lipsa dezvoltării unui sân îi provoacă probleme atât fizice, cât și emoționale.

La femei, cele mai simple cazuri pot fi tratate în mod satisfăcător cu o proteză de sân. De asemenea, augmentarea mamară şi crearea de mamelon sunt de obicei suficiente pentru corectarea problemei, atât din punct de vedere medical, cât și estetic.

La bărbați, scopul este înlocuirea mușchilor pectorali lipsă, iar cea mai bună tehnică este transplantarea de mușchi din orice parte a corpului. Deși se consideră că aceasta este cea mai bună opțiune, majoritatea pacienților nu acceptă să folosească un mușchi sanatos pentru aceasta, așa că în aceste cazuri poate fi folost un implant pectoral, special pentru bărbați.

Trebuie menționat faptul că spre deosebire de bărbați, care pot face aceste operații chiar și de la 13 ani, la femei lucrurile sunt mai complexe, fiind necesar să aștepte ca sânul să dezvolte în totalitate.

În ceea ce privește durata intervenției chirurgicale pentru a rezolva acest sindrom variază în funcție de fiecare situație prezentată de pacient, același lucru fiind valabil și în cazul perioadei postoperatorii, cât și în perioada de recuperare totală.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.