contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

În timpul sarcinii, pielea se poate întinde până la de zece ori mai mult decât suprafața obișnuită. Datorită factorilor hormonali și a hidratării slabe a pielii, în momentul în care aceasta se întinde, fibrele pielii se rup și apar cicatrici cunoscute sub numele de vergeturi. Coșmarul fiecărei femei din lume, vergeturile pot atrage după sine o serie de probleme de sănătate grave, datorită proastei vascularizări a zonei sau zonelor afectate.

Odată ce fibrele se rup, vergeturile clar își fac apariția și este aproape imposibil să dispară. Proasta vascularizare, căci despre ea este vorba, poate conduce ulterior la anumite probleme în ceea ce privește circulația sangvină. De aici și până la apariția varicelor, o altă afecțiune inestetică gravă, este doar un pas. Asta pentru că vergeturile pot apărea peste tot pe corp, de la abdomen și până la picioare, pe toată lungimea lor. 

Din fericire, poți contribui la reducerea aspectului nedorit a varicelor și la diminuarea răspândirii lor, prin folosirea unor produse specifice, dar și prin realizarea câtorva schimbări în ceea ce privește stilul de viață. În cazul mămicilor care au descoperit recent apariția vergeturilor, pentru cele care încă sunt de culoare roz, aspectul se poate îmbunătăți foarte mult printr-o îngrijire corespunzătoare. Prin urmare, trebuie ținut cont, în primul rând, de faptul că vergeturile apar și atunci când pielea revine la starea anterioară, după naștere, nu numai în al treilea trimestru de sarcină. Așadar, perioada postpartum este un moment cheie pentru tratarea sau chiar prevenirea vergeturilor.

Deși sunt inevitabile, poți urma o serie de obiceiuri care te vor ajuta să le ții sub control. Iată câteva sfaturi prin care poți să împiedici apariția vergeturilor după sarcină.

  • Controlează-ți greutatea - Creșterea excesivă în greutate pe perioada sarcinii este contraindicată atât pentru mamă, cât și pentru copil. Greutatea excesivă contribuie la apariția vergeturilor, deoarece pielea se va extinde mai mult decât ar trebui.
  • Urmează o dietă sănătoasă - Alege alimente care contribuie la producerea de collagen, la fermitatea și elasticitatea pielii. Optează pentru alimente bogate în vitaminele A, C și E, pe care le poți găsi în produse lactate, carne, fructe citrice, uleiuri vegetale, semințe și legume cu frunze verzi. De asemenea, este important să bei suficientă apă.
  • Folosește creme/ uleiuri naturale – Există creme și uleiuri speciale, care stimulează regenerarea celulelor care au fost deteriorate prin întinderea pielii. Este esențial să hidratezi pielea de fiecare dată când simți nevoia. Prevenirea va ajuta întotdeauna aceste vergeturi care apar pe piele după sarcină, să fie mai puțin vizibile sau chiar deloc vizibile. Hidratarea este importantă!

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.