contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

O augmentare a sânilor este o operație care te poate ajuta să te simțim mai confortabil cu corpul tău și să-ți îmbunătățești stima de sine. Cu toate acestea, ca orice altă operație, mărirea sânilor poate genera îndoieli și întrebări. Astăzi îți prezentăm răspunsul pentru cele mai frecvente nedumeriri ale pacientelor care a vizitat până în prezent Clinica Estet Laser. Pe tine ce nelămuriri te frământă?

  • Trebuie schimbată proteza în mod periodic?

În mod normal, primești garanția că protezele sau implantul o să dureze mulți ani de-acum înainte. Cu toate acestea, întotdeauna recomandăm ca pacienta să realizeze controale periodice, atât în primii ani de după operație, cât și după trecerea ”bornei” de 10 ani de la intervenție - un moment cheie pentru determinarea calității și rezistenței implanturilor. Analizele periodice, realizate o dată la 1-2 ani, sunt o metodă eficientă de a stabili evoluția operației efectuate și, în funcție de caz, se recomandă sau nu schimbarea protezei mamare.

  • Corpul meu poate respinge proteza?

Nu, protezele nu sunt respinse de organism. În schimb, implanturile mamare pot produce probleme grave de sănătate în funcţie de substanţa pe care o conţin și de reacția avută la contactul cu organismului, efectele fiind diferite de la o persoană la alta. De asemenea, este importantă și modalitatea de implantare, motiv pentru care este necesar să te informezi cu lux de amănunte înainte de a lua o decizie definitivă. Cel mai potrivit este să îți faci o programare la cabinetul doctorului, pentru o discuție preliminară, unde se vor analiza concret toate elementele problemei, alături de medic reușind să determini cel mai bine care este tipul de proteză mamară potrivită ție și corpului tău.

  • Cât de repede mă voi putea întoarce la muncă?

Recuperarea din urma chirurgiei de augmentare a sanilor este una dintre cele mai rapide. De regulă, poți să te reîntorzi la lucru după 7 zile de la operație, dacă ai un job ce nu presupune efort fizic sporit. Cu toate acestea, timpul conret variază de la caz la caz, modul în care se recuperează organismul fiecăruia dintre noi fiind, de asemenea, un factor important. În mod normal, se recomandă să aștepți patru săptămâni de la intervenție pentru a relua complet activitățile normale, inclusiv activitățile fizice. Discută însă cu specialistul în chirurgie estetică, iar acesta va determina o perioadă personalizată, optimă pentru tine.

  • Este o intervenție dureroasă?

În funcție de tehnica folosită de chirurgul specialist, pacientul poate simți un ușor disconfort timp de două sau trei zile, aproximativ. În ceea ce privește recuperarea din urma intervenției, aceasta este una foarte rapidă și puțin dureroasă, spre deosebire de alte intervenții unde durerea poate fi chiar insuportabilă.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.