Blog

Desigur, în acest moment botoxul nu mai este un cuvânt străin pentru nimeni, știindu-se foarte clar că această toxină este folosită în estetică și că funcția sa este de a ascunde ridurile, intervenție asociată de cele mai multe ori cu unele chipuri faimoase. Cu toate acestea, puțini știu că toxina botulinică - mai bine cunoscută sub numele de botox - a fost utilizată inițial în tratamentul bolilor și afecțiunilor, precum vindecarea strabismlui, cu timpul și odată cu evoluarea tehnologiei, descoperindu-se și alte utilități ale acesteia.

În prezent, toxina botulinică are multe utilizări în medicină dincolo de cea estetică. Iată câteva curiozități despre toxina botulinică, de care puțin au auzit:

  • Te scapă de migrene – Pacienții cu migrene cronice pot beneficia de tratamentul cu injecții cu toxină botulinică. Ca tratament preventiv și eficient, migrenele și durerile de cap pot fi reduse la jumătate realizându-se injecții în punctele cheie din zona capului și a gâtului.
  • Distonie și spasm – Deși nu există nici un remediu definitiv, injectarea botoxului este eficientă. Pe măsură ce această toxină paralizează mușchii, va servi la rezolvarea contracțiilor involuntare ale acestora.
  • Tratarea hiperhidrozei sau a transpirației excesive – Persoanele cu transpirație excesivă la axile, mâini sau picioare este posibilă reducerea activității glandelor sudoripare.prin tratarea zonelor folosind toxină botulinică.
  • Tratarea incontinenței urinare (pierderea involuntară a urinei) – Conform nenumăratelor cercetări și studii, s-a ajuns la concluzia că injectarea cu toxina botulinică poate fi considerată o posibilă soluție pentru tratarea incontinenței urinare.
  • Botox este un brand – există și alte tipuri de neurotoxine pe piață, care acționează la fel.
  • În cadrul utilizării estetice, este folosit și pentru a corecta simetriile mici ale feței, cum ar fi cele cauzate de paralizia facială.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.