Blog

Ai găsit curajul necesar de a-ți face o intervenție estetică abia spre finalul primăverii, iar acum te gândești cum vei trece cu brio de ”băile de soare” imposibil de evitat în această perioadă a anului? Cu toate că există o serie de repercursiuni în ceea ce privește recuperarea după o operație estetică, nu vei fi privată de soare un timp îndelungat, ci suficient cât semnele operației să se vindece. Dacă nu iei în calcul recomandările medicului, lucrurile sunt însă diferite. S-ar putea ca în schimbul unui nas micuț și drăguț, spre exemplu, acest lucru va îngreuna recuperarea și rezultatele finale ale operației în sine. 

 

Expunerea la soare este inevitabilă pe perioada sezonului cald, astfel că va fi necesar să-ți iei o serie de măsuri de precauție, imediat după finalizarea operației. Concret, se interzice expunerea îndelungată la razele solare timp de minimum o săptămână de la operație, fie că este vorba despre o mărire de sâni, o rinolastie sau o operație de varice. Atunci când trebuie să ieși din casă, asigură-te că acoperi zona proaspăt supusă intervenției cu articole vestimentare lejere, care să ascundă cât mai eficient corpul, evitând ca razele soarelui să ajungă la acea parte a corpului abia lucrată. Pentru zona feței poți opta pentru o pălărie de soare mare, în timp ce corpul poate fi acoperit cu șaluri lejere de vară, rochii largi din voal, bluze, fuste și pantaloni cât mai largi, care să nu jeneze și să permită corpului să se vindece după operație.

 

Deși este mult mai comod să-ți faci o intervenție de acest tip în perioada sezonului rece, nu înseamnă că vara nu se pot realiza la fel de eficient intervenții menite să-ți alunge complexele. Iată o serie de recomandări pe care să le iei în seamă, pentru ca totul să se desfășoare așa cum îți dorești, iar toamna să te găsească fără pic de imperfecțiuni:

  • Fără plajă sau solar, pentru următoarele câteva săptămâni - dacă la drumurile prin oraș n-o să poți renunța, multe dintre ele fiind făcute din necesitate, află că mersul la solar iese din calcule, pentru minimum 3-4 luni de la intervenție. Asta pentru că pielea și, implicit, cicatricile lăsate de operația proaspăt făcută, ar fi expuse unor lumini mult prea puternice, care ar putea provoca arsuri grave. Mai mult decât atât, cicatricile s-ar putea vindeca mai greu sau chiar deloc, căpătând o culoare inestetică, care va rămâne astfel pentru totdeauna. În cazul plajei, lucrurile sunt ușor diferite. Este de preferat să mergi la piscină sau la mare doar după o discuție prealabilă cu doctorul tău. Evită orele de vârf și, pe cât posibil, stai la umbră. Frumusețea cere sacrificii, însă rezultatele merită orice!
  • Nu poți utiliza creme de protecție solară, deci riști să ai arsuri - ține cont de faptul că în zonele proaspăt operate nu vei putea utiliza creme de protecție solară specifice acestui sezon, deoarece ele ar putea împiedica vindecarea eficientă a acelor porțiuni ale corpului. Astfel, expunerea la soare pentru un timp îndelungat ți-ar putea provoca arsuri solare, inestetice și dificil de tratat. Asigură-te, deci, să ai la îndemână articole vestimentare vaporoase, care îți vor putea acoperi corpul pe perioada recuperării. Stai pe cât posibil departe de soare, în prima parte a perioadei de recuperare, apoi consultă-te cu medicul specialist și decideți împreună când și cum poți reveni la viața ta obișnuită.
  • Hidratarea, cea mai eficientă modalitate de recuperare - apa este licoarea care te va ajuta să grăbești procesul de recuperare, prin simplul consum. Cu cât bei mai multă apă, cu atât mai eficientă va fi recuperarea post operatorie. În plus, băutul de apă te va ajuta să treci cu brio peste zilele toride, atunci când tot ce-ți dorești este o ploaie rece de vară, care să te răcorească. Cu cât este mai hidratat, cu atât mai rapid se va recupera corpul tău, permițându-ți să te reîntorci astfel la viața ta obișnuită și să te bucuri de toate activitățile verii, de această dată într-un corp frumos, lipsit de imperfecțiuni.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.