contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Fie că te-ai născut cu un nas prea mare, nepotrivit fizionomiei tale, ori el a căpătat un aspect inestetic ca urmare a unui accident suferit, nu este nimic pierdut. Domeniul medicinei a evoluat într-atât de mult încât, în doar câteva zile, nasul tău se poate transforma din motivul pentru care evitai să interacționezi des cu cei din jurul tău, în motivul pentru care toți te admiră și te complimentează.

Rinoplastia, căci așa se numește ea în termeni medicali, este procedura chirurgicală estetică prin care se corectează forma nasului. Este o tehnică invazivă, dar care se vindecă pe deplin în aproximativ 4 săptămâni de la realizare, lăsând în urmă un nas bine proporționat, reconstruit cu multă atenție de către medicul specialist. Dacă te interesează să apelezi la această procedură, dar îți este teamă de posibilele riscuri pe care le poate avea intervenția și nu știi concret cum se va recupera zona în timp, iată câteva informații prețioase pe care trebuie să le știi neapărat:

  • La o săptămână de la intervenție - fața este tumefiată și umflată în proporție de aproximativ 60%, ca urmare a intervenției proaspăt realizate. Este important de reținut că acesta este un efect al faptului că s-a intervenit chirurgical la nivelul feței, zona fiind extrem de sensibilă. Medicul care s-a ocupat de intervenția ta îți va oferi indicații complete cu privire la o recuperare eficientă, îți va oferi o lista de unguente de aplicat pe zona respectivă, plus diverse alte sfaturi pentru o recuperare eficientă. În funcție de organismul tău, te poți recupera mai repede sau mai încet, însă este 100% sigur că, în cele din urmă, vei depăși perioada de convalescență și te vei bucura de rezultatele mult dorite.
  • La o lună de la intervenție - după aproximativ o lună de la intervenție, în momentul în care fața nu mai prezintă vânătăi și nu mai este umflată, va trebui să-l vizitezi din nou pe doctorul tău pentru a îndepărta ultimele urme ale intervenției proaspăt suferite. Se recomandă o serie de lucruri pe care să le ai în vedere, de la caz la caz, în funcție de cum a evoluat recuperarea ta. Este important să nu pui foarte mare presiune pe nasul proaspăt vindecat, să eviți accidentările de orice fel și să aplici unguente speciale, achiziționate doar la recomandarea doctorului specialist. 
  • La un an de la intervenție - odată cu trecerea timpului, te vei obișnui deja cu noul tău nas, iar perioada de convalescență de după intervenție va fi dată demult uitării. Viața ta va reintra în normal, vei putea face toate activitățile fără menajamente și fără a lua în calcul potențiale riscuri pentru nasul tău nou. În plus, viața ta va fi presărată de complimente cu privire la modul în care fizionomia ți s-a schimbat odată cu această intervenție, chipul îți este mai luminos și mai bine proporționat. 

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.