contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Deși la început era privită ca un subiect tabu, treptat operația de mărire a sânilor a devenit una dintre cele mai cerute proceduri chirurgicale de înfrumusețare estetică. Tot mai multe femei lasă în urmă bustul lipsit de formă, apelând la ajutorul medicului estetician și făcând pasul către o nouă etapă a vieții lor. Ceea ce puține doamne și domnișoare iau însă în seamă este faptul că inclusiv sânii au un termen de ”valabilitate”, care poate varia în funcție de modul în care pacienta în cauză se îngrijește de aceștia. 

Dat fiind faptul că în timpul procedurii de implant mamar se introduce o materie străină în corp, organismul are nevoie de o perioadă de acomodare, în care să se obișnuiască cu noua schimbare. Totuși, dincolo de perioada post operatorie propriu-zisă, asimilarea pungilor de silicon introduse în zona sânilor se finalizează abia după un an de la intervenție. Recuperarea este relativ rapidă și nedureroasă, însă corpul are nevoie de o perioadă mult mai îndelungată pentru a se acomoda cu noul său stil. Frumusețea cere însă sacrificii, iar efortul făcut este extrem de mic, având în vedere avantajele pe care le oferă un bust mai mare și mai voluptos.

Și că tot veni vorba despre recuperarea completă de după operația de mărire a sânilor, știai că inclusiv implanturile au un termen de ”valabilitate”? Iată câteva curiozități cu privire la acest aspect:

  • Vizite regulate în cabinetul doctorului estetician - imediat după finalizarea intervenției și recuperarea din starea de convalescență, doctorul va permite pacientei să meargă acasă, pentru o recuperare în confortul propriului cămin. Pe o perioadă de aproximativ jumătate de an, pacienta va trebui să renunțe la o serie de activități care îi solicită în mod exagerat partea superioară a corpului, fiind necesară purtarea unei bustiere speciale care susține noua pereche de sâni. Totodată, ea va vizita cu regularitate cabinetul doctorului estetician, deoarece acesta trebuie să urmărească îndeaproape procedul de recuperare a bustului. Inițial se va merge la doctor de 2-3 ori pe lună, urmând ca mai apoi vizitele să se rărească. După finalizarea recuperării pacienta va vizita cabinetul esteticianului ei o dată la câțiva ani, aceste consultații fiind importante pentru a determina dacă implanturile se comportă corespunzător și nu prezintă riscuri pentru sănătatea pacientei.
  • Testul rezistenței, trecut după 10 ani de la implant - potrivit studiilor de specialitate, în jur de 75% din cazurile de persoane care și-au implantat proteze cu silicon au nevoie de o schimbare, undeva după al 10-lea an de la prima intervenție. Există însă la fel de multe cazuri în care implantul cu silicon se integrează foarte bine în organism și poate fi păstrat pe durata întregii vieți, fără probleme. Secretul? Alegerea unui specialist cu vastă experiență în domeniu, alături de care să discuți toate detaliile operației tale și care să-ți rămână aproape și după finalizarea intervenției. Controalele periodice sunt, de asemenea, esențiale pentru a prelungi ”valabilitatea” protezelor mamare. Dimensiunile implanturilor, în raport cu structura pacientei, cât și stilul de viață adoptat de aceasta după intervenție, sunt la fel de importante. Cu puțină implicare și determinare, un lucru e cert: implanturile tale pot rezista fără probleme întreaga viață.
  • Accidente și probleme care pot apărea între timp - există unele situații care pot influența aspectul silicoanelor și, totodată, pot afecta sănătatea pacientei. Printre cele mai des întâlnite probleme minore se numără rotirea, conturul dublu, aspectul inestetic sau schimbarea formei inițiale - probleme ce apar odată cu trecerea timpului, atunci când se optează pentru o cantitate de silicon prea mare în raport cu ceea ce are nevoie pacienta de fapt. Dintre afecțiunile mai grave, spargerea implantului și contracția capsulară sunt cele mai frecvente cazuri. Indiferent de gradul problemei, fie ea minoră sau majoră, se impune remedierea ei și înlocuirea sau eliminarea implantului din corp. Aceste probleme pot fi însă ținute la distanță, dacă respecți indicațiile medicului și vii la control regulat, indiferent cât de mult timp ar fi trecut de la ultimul implant mamar făcut.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.