contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Te confrunți cu piele lucioasă și uleioasă la atingere? E semn clar că, datorită diverselor schimbări hormonale din organismul tău, tenul a devenit gras, grandele sebacee eliberând în exces secreții. Cauzele apariției sunt numeroase, stresul și rutina de îngrijire incorectă fiind doua dintre cele mai comune. Nu-ți face griji, însă, căci există o mulțime de soluții care te vor ajuta să scapi de această imperfecțiune a pielii!

De regulă, tenul devine gras în perioada pubertății și redevine normal odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, ritmul de viață haotic și deseori stresant împiedică revenirea timpurile la normal și o mulțime de persoane se confruntă un timp îndelungat cu această prolemă.

Tenul cu tendință de îngrășare poate fi o moștenire genetică, un rezultat al dezechilibrului hormonal, un efect al stresului cotidian sau un rezultat al unei rutine de curățare în exces, folosind produse cosmetice de calitate îndoielnică. Cum îl tratăm? Aplicând următoarele sfaturi în rutina de zi cu zi:

  • Apelează la ajutor specializat – optând pentru tot felul de tratamente cosmetice din comerț, riști să provoci tenului iritații și tot felul de alte probleme dermatologice. Astfel, în loc să tratezi această afecțiune a pielii după ureche, apelează la un cabinet specializat în soluții de înfrumusețare facială. Un tratament de rejuvenare facială, spre exemplu, este ideal pentru a revitaliza pielea, hidratând-o și catifelând-o în profunzime.
  • Elimină sursele de stres – așa cum aminteam anterior, stresul este una dintre principalele cauze care provoacă schimbări hormonale în organism, pe baza cărora apar ulterior aceste efecte și la nivelul tenului. Caută să elimini sursele de stres din viața ta și îmbunătățirile se vor observa curând atât la interior, cât și la exterior. O minte liniștită și un corp sănătos vin întotdeauna la pachet, astfel că singurul mod în care poți scăpa garantat de problemele dermatologice este prin a-ți face ”curat” în viață, mai înainte de toate.
  • Folosește cosmetice potrivite – deseori cumpărăm produse cosmetice doar pentru că altcineva le recomandă, ori pentru că au un preț mai mic și promit aceleași rezultate minune ale unor produse la preț mai mare. Adevărul este că unele cosmetice îți pot fi folositoare, în timp ce altele pot aduce reacții neplăcute tenului tău. Ideal este să verifici ingredientele produselor pe care le aplici pe piele și să testezi până le găsești pe acelea care oferă cele mai plăcute rezultate. Te poți sfătui de asemenea cu dermatologul care se va ocupa de rejuvenarea facială, el fiind cel mai în măsură să-ți faci recomandări potrivite ție.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.