contact@clinicaestetlaser.ro | 0733.625.687
Blog

Nu mai este o rușine să dorești să-ți faci o operație estetică. Medicina a avansat într-atât de mult încât, în prezent, mai toate imperfecțiunile corpului pot fi corectate prin intermediul bisturiului. Astfel, lună de lună un număr considerabil de persoane pășesc pe ușa cabinetului estetic, în căutarea soluției care să le scape de defecte.

Decizia de a-ți face o astfel de intervenție este, deseori, dificilă. Trebuie să pui în balanță toate lucrurile pe care o operație le implică, specificul intervenției fiind în mare măsură un etalon pentru ceea ce urmează după, la nivel de recuperare. Dacă și tu te numeri printre cei care încă mai ”analizează” totul și caută informații despre cât durează și cum se desfășoară refacerea după o operație estetică, ai ajuns în locul potrivit. Iți oferim în continuare detalii despre această etapă importantă din orice schimbare estetică prin care o persoană poate trece:

  • Durata recuperării – în funcție de specificul intervenției prin care treci, recuperarea durează de la câteva ore, la câteva zile, săptămâni sau luni. Pentru operațiile mai complicate, care implică utilizarea bisturiului, perioada de recuperare este mai elaborată. În schimb, pentru intervențiile cu laser intravenos, spre exemplu, recuperarea este mult mai scurtă. Singurul care îți poate oferi o perioadă estimativă de recuperare este medicul care se va ocupa de intervenția ta. Mergi la câteva întâlniri informative cu acesta, discută toate nelămuririle și stabilește ce implică intervenția prin care vei trece și cum se va desfășura recuperarea.
  • Durerile recuperării – deși scopul său este înfrumusețarea fizică, intervenția estetică rămâne totuși o operație. Așadar, va trebui să treci printr-o serie de dureri, rezultatele finale meritând însă fiecare minut de durere. În funcție de tipul operației prin care vei trece, intensitatea durerii diferă. La o rinoplastie, spre exemplu, primele 14 zile sunt critice, zona fiind tumefiată și destul de dureroasă. Pe măsură ce fața își revine, durerea scade și rezulatele încep să se vadă. În schimb, la o intervenție de eliminare a țesutului adipos de pe abdomen se realizează noninvaziv, cu echipament tehnologic performant. Așadar, durata de recuperare este mai scurtă și, implicit, durerea este de o intensitate mai mică, astfel că te vei reîntoarce la viața ta normală în doar câteva zile.
  • Posibile efecte adverse – ține cont din start că fiecare organism este diferit, astfel că și recuperarea se desfășoară altfel, de la caz la caz. Există situații în care corpul poate reacționa mai dificil la schimbări, moment în care medicul îți va recomanda diverse analgezice sau tot felul de lucruri care să estompeze durerea și să ajute vindecarea. De asemenea, tot medicul va fi cel care îți va indica ce poți să faci și ce să eviț, pentru a nu apărea posibile efecte adverse. Îți va fi interzis fumatul, hidratarea va fi esențială în zilele de recuperare și, în funcție de context, doctorul ți-ar putea oferi o mulțime de alte sfaturi pentru o revenire eficientă.

Disclaimer: Rezultatele Operatiilor Medicale pot fi diferite de la pacient la pacient.